Lounge with a twist

Lounge stoel met bijzettafel

prototype

Laat je inspireren door een interessant object met een verhaal.

 

Deze stoel heb ik ontwikkeld als antwoord voor de ontwerpopdracht om een nieuw meubel te maken van een aantal te recupereren houten schelpen. In de filosofie van recuperatie en duurzaamheid heb ik er voor gekozen om 2 identieke houten schelpen te combineren zodat ik met een minimale toevoeging van materiaal deze lounge stoel kan maken.

Om deze materiaal efficiëntie nog door te voeren heb ik gezocht naar een oplossing om uit de onderste schelp al het "overtollige" materiaal dat niet structureel nodig was weg te snijden en hiervan een uitklapbaar bijzettafeltje te maken. Dit tafeltje of voetkrukje kan in deze "voet" weer worden opgeborgen, zodat de voetafdruk van deze stoel niet groter is dan nodig.

En om nooit meer te moeten zoeken naar dat boek of tijdschrift dat je aan het lezen bent heb je een boekenhouder in gerecupereerd leder.

 

Door aandachtig deze bestaande vorm te onderzoeken kwam ik hier op een oplossing die uniek is voor deze houten schelp. De stoel zou niet werken met een andere. Als ik de schelp zelf had ontworpen was ik een heel andere weg opgegaan. Deze vorm inspireerde deze oplossing.