Meubelontwerper

2018
Oprichting Studio David Verbist

2018
VOMO opleiding Meubeldesign
Thomas More.

Toen ik vader werd in 2016, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik heb me dan gaan richten naar wat ik toen als hobby deed, namelijk het ontwerpen van meubels.

Escape Experience Designer

2021 -2023
De Gouden Kooi
Mechelen

Een escape experience is meer dan een gewone escape room met een paar puzzels. Ik bedenk graag die speciale zaken, dat meubel met een uitschuifbare trap, of een verborgen compartiment.

Duurzaamheidsadviseur

2020 tot nu
Trendhuis
Mechelen

Opleiding Trendhuis Mechelen.
Stage Switchrs Mechelen

Architect

Architect
tot 2017

Tijdens mijn Greenpeace periode ben ik blijven werken als architect. Het voordeel was dat aangezien ik dit deeltijds deed ik me kon toeleggen op meer "groene" projecten. Ik kon me zo specialiseren in lage energiewoningen en passiefhuizen.

Bij Greenpeace ben ik binnen de organisatie doorgegroeid om er te eindigen als hoofd actie team waar ik de verantwoordelijkheid had over 6 mensen.

Greenpeace

2013 tot 2017
Hoofd
Actieteam

2005
Action
Campaigner
Greenpeace
België

2004
Vrijwilliger
activist.

Toen ik 30 werd had ik niet het gevoel dat ik een grote invloed had op alle problemen die we wereldwijd moesten oplossen. Dat heeft me aangezet om te starten als activist bij Greenpeace. Als klimmer zat ik binnen enkele maanden ergens op een toren of hing ik aan een spandoek. Deel zijn van zo'n organisatie die de ecologische problemen op een internationale schaal aanpakt heeft me altijd veel voldoening gebracht.

Na een jaar als activist kreeg ik de kans om voor hen te gaan werken als Action-Campaigner, wat inhoud dat ik verantwoordelijk was voor alle praktische en logistieke zaken die een actie nodig heeft.
Die job heeft me altijd geboeid omdat elke dag anders was, ik werd omringd door zeer gemotiveerde mensen en ik kon mijn creativiteit gebruiken op een heel andere manier dan als architect.

Architect

1997

Architect

Ik denk dat ik altijd wel een groene jongen ben geweest.

Toen ik afstudeerde als architect van het St-Lucas instituut in Brussel heb ik me dan ook voorgenomen om steeds op zoek te gaan naar duurzame oplossingen. De juiste oplossing voor dat specifieke probleem.

Ik heb al die jaren ook samengewerkt met architectenbureau Oostpool , waar we ook steeds een variatie aan opdrachten hadden. Van Restauratie van het hooghuis met aangrenzende nieuwbouw in cortenstaal, de uitbreiding van het cultureel centrum inMechelen tot de bouw van een nieuwe kleuterschool..